У місті Шепетівка на балансі водоканалу є 11 підвищуючих водопровідних насосних станцій (ВНС). Вони допомагають підтримувати належний тиск у трубопроводах для подачі води на верхні поверхи багатоквартирних будинків громади.

Одна з таких насосних станцій розміщена на вул. Старокостянтинівське шосе, 28. Зокрема саме ця ВНС сприяє безперебійному постачанню води мешканцям багатоповерхівки за цією адресою.

Днями підвищуючу водопровідну насосну станцію на Старокостянтинівське шосе, 28 реконструювали.

“Раніше ВНС на Старокостянтинівському шосе, 28 розміщувалася у приміщенні котельні Шепетівського підприємства теплових мереж. Але оскільки мешканці будинку з централізованого перейшли на індивідуальне теплопостачання, у тепломережі вирішили зачинити котельню без потреби використання. Щоб не бути залежними від інших підприємств та мати вільний доступ до підвищуючої водопровідної насосної станції, ми вирішили збудувати окреме спеціальне приміщення”, - пояснює головний інженер Шепетівкаводоканалу Андрій Савчук.

Нагадаємо, навесні цього року у підвищуючій водопровідній насосній станції на Старокостянтинівське шосе, 28 встановили новий частотний перетворювач та замінили насос на менш енергозатратний.