Днями у Шепетівському водопровідно-каналізаційному господарстві провели поточний ремонт трансформаторної підстанції ТП-436. Вона забезпечує електроживленням каналізаційні очисні споруди міста.

“Краще завчасно попередити, ніж потім ліквідовувати негативні наслідки. Тому під час планового огляду електропідстанції, яка знаходиться поблизу території міського сміттєзвалища, було прийнято рішення про заміну силового кабелю”, - розповідає головний інженер водоканалу Андрій Савчук.

“Кабель вже не вперше ремонтували. Після пошкоджень його частково оновлювали, з'єднуючи частини муфтами. А коли електролінія не суцільна, а складається зі шматків, це впливає на стабільність електропостачання. Тож ми замінили аварійну ділянку новим силовим кабелем, протяжністю 120 метрів погонних”, - пояснює Дмитро Міхтєєв, головний енергетик Шепетівкаводоканалу.

За словами директора підприємства Віталія Бикова, поряд з цим існує постійна проблема крадіжок. Неодноразово любителі легкої наживи викопують кабельні дроти, у тому числі ті, що належать Шепетівкаводоканалу. Тож цього разу електролінію підстанції закопали якомога глибше, аби шукачі металу не змогли його дістати та поцупити.

“Від якісної роботи трансформаторної підстанції залежить стабільність функціонування каналізаційних очисних споруд міста. А це своєю чергою впливає на зменшення ризику створення аварійних ситуацій із забрудненням навколишнього природного середовища”, - підсумовує Віталій Биков.