На цей раз модернізація нашим підприємством проводилась у двох напрямках. Перший - встановлення перетворювача частоти на ПВНС по пр. Миру, 31 . Другий - заміна морально-застарілого та зношеного глибиного насосу ЕЦВ 10-63-65, що закінчив свій термін експлуатації на WILO SPU 07-073-04B на свердловині №2 водозабору "Лісова галявина".

Нагадуємо, що частотний перетворювач оптимізує роботу насосу за рахунок плавного пуску електродвигуна насосного агрегату, що створює можливість економити електроенергію та допомагає захистити водопровідну мережу від гідроударів, підвищити термін експлуатації насосного обладнання. Завдяки встановленню частотних перетворювачів підприємство зменшило споживання електроенергії на  підвищуючих насосних станціях на 20%, що дало відчутну економію коштів.

До повного забезпечення міста частотними перетворювачами залишилося ще три об'єкти, модернізацію яких плануємо провести до кінця цього року.

На фото частотний перетворювач, який встановлено на ПВНС по пр. Миру, 31:

 

Нижче на фото заміна насосу  ЕЦВ 10-63-65, що закінчив свій термін експлуатації на WILO SPU 07-073-04B на свердловині №2 водозабору "Лісова галявина". Основні робочі складові насосу WILO SPU 07-073-04B виготовлено з бронзи та нержавіючої сталі, що дає змогу уникнути швидкого зносу насосу(з практичного досвіду аналогічні насоси WILO працюють без капітальних ремонтів досить довгий час на двох свердловинах). Зменшення ремонтних робіт, збільшення ККД насосу приводить до економії коштів та повністю оправдовує капіталовкладення підприємства на купівллю недешевого насосного агрегату  WILO.