Нещодавно працівники Шепетівського водоканалу провели роботи по ліквідації пориву водопроводу по пр. Миру. Це був один з випадків, коли необхідно провести невідкладний ремонт мереж, без припинення водопостачання населенню. Бригада по аварійному ремонту водопровідних мереж оперативно виїхала на місце, після чого була встановлена причина - порив виник внаслідок корозії чавунної труби.

      Робітники водоканалу ліквідували пошкодження шляхом встановлення на трубу хомута. Даний хомут підприємство замовило на заводі «НЕВА», що у Хмельницькому. Такі деталі цей вітчизняний виробник виготовляє користуючись досвідом європейських країн, що дає змогу економити маючи належну якість, а це неабияк важливо для нашого підприємтсва. Компоненти хомута зроблено з нержавіючої сталі, тому необхідність в додатковому захисті від корозії відпала. Крім того резинова манжета великої поверхні з профілем «вафельного» типу не потребує сильного моменту затягування стяжних болтів, що збільшить строк служби манжети. Використання даних деталей при ремонті водопровідних мереж дало змогу зекономити кошти та час, уникнути аварійної ситуації в подальшому.

Тому надалі Водоканал має намір використовувати аналогічні деталі при ліквідації поривів водопроводу, що дасть змогу покращити водопостачання  нашого міста.