Прийняття інвестиційної програми дає змогу не лише проводити поточні роботи щодо утримання водопровідно-каналізаційного господарства, а й вкладати кошти у впровадження новітніх технологій на підприємстві.

Одним із важливих заходів є зниження енергоємності процесу водопостачання. Підприємством проведено роботи по встановленню щита керування з перетворювачем частоти на ПВНС по вул. Островського, 9.

Недаремно реалізацію запланованих заходів розпочато саме з цієї ПВНС. Підкачка постачає воду жителям будинків 9, 7, 5 по вул. Островського, та будинку по пр. Миру, 33. Останнім часом мали місце часті витоки у даному районі. Оскільки труби вже не нові, то коливання тиску в мережі, що відбувалося через неефективну роботу підкачки (насоси працювали з прямим пуском двигуна, з однаковою потужністю, незалежно від розбору води, що приводило до створення надлишкових тисків в трубопроводах) було причиною частих поривів.

Проведений захід дасть змогу за допомогою датчика тиску автоматично підтримувати потрібний тиск в трубопроводі. При цьому частотний перетворювач оптимізує роботу насосу за рахунок плавного пуску електродвигуна насосного агрегату, що створить можливість економити електроенергію та допоможе захистити водопровідну мережу від гідроударів, підвищити термін експлуатації насосного обладнання.

На протязі року підприємством заплановано встановити частотні перетворювачі ще на п'яти ПВНС. 

Нагадаємо, що за лютий та березень цього року в рамках виконання інвестиційної програми було проведено роботи по заміні насосу та мереж на суму близько 200 тис. грн.