Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства 2 та 3 квітня 2015 р. проводить весняне хлорування та промивку водопровідних мереж міста. Такі заходи передбачено технологічним процесом водопостачання та Держсанепідслужбою двічі на рік. Причиною необхідності промивання водопровідних мереж є осад, що осідає на стінках трубопроводів. За півроку накопичується критична кількість осаду. При коливанні системи він вимивається та потрапляє до кранів споживачів. Для того, щоб уникнути цього, ми й зупиняємо насосні станції та здійснюємо промивання водопровідних мереж двічі на рік. Після завершення процедури, починається поетапне наповнення мережі, випуск повітря та поступове збільшення тиску. Вода в цей момент не придатна для пиття, її можна використовувати тільки для технічних потреб, оскільки містить підвищену дозу хлору та вимитий осад. 

Слід зазначити, що для знезараження питної води Шепетівський водоканал використовує гіпохлорид натрію, що виготовляється на підприємстві шляхом електролізу кухоної солі установкою ЕРГ-1000 "Сиваш". При електролізі за рахунок окислення хлорид-іонів на нерозчиних анодах в електролізері утворюється розчин гіпохлориду натрію.

Електролізер зроблений бездіафрагменим, тому в ньому не може утворюватися газоподібний хлор. Електроліз проводиться в герметичному електролізері і гази, що виділяються в герметичному газовідділювачі (це кисень та водень), по трубці виводяться з приміщення назовні на висоту на 1 м вище даху будівлі. Установка  ЕРГ-1000 "Сиваш" пожежно- і вибухобезпечна. Під час роботи установки екологічно шкідливі речовини не виділяються. Завдяки цьому на підприємстві зникла загроза аварій з викидом газоподібного хлору в навколишнє середовище і, як наслідок, зникла небезпека отруння хлором людей. Це дозволило викреслити Шепетівський водоканал із списку потенційно небезпечних об'єктів та покращити надійність і безпечність виробничого процесу.