Прикро, але у Шепетівці не припиняються крадіжки кришок оглядових колодязів на водопровідних та каналізаційних мережах міста.  Злодії зовсім не замислються про загрозу, яку несе відкритий люк для здоров'я і життя людей. Адже з проблемою перебоїв у водопостачанні та водовідведенні через потрапляння сміття ще можна змиритись, але  у відкритий люк може впасти і людина. В інших містах вже були такі випадки.

Водоканал постійно контролює наявність кришок колодязів на мережах водопостачання та водовідведення, оперативно реагує на повідомлення громадян та вимушений міняти плани та зазнавати збитків. Замість того, щоб ремонтувати мережі, виконувати профілактичні роботи, планове технічне обслуговування обладнання, реконструкцію об'єктів, працівники нашого комунального підприємства витрачають час і сили на виготовлення, встановлення, укріплення кришок колодязів.

Підприємством прийнято рішення про заміну старих металевих люків на нові пластикові. Загалом на протязі року у різних частинах міста було встановлено 20 нових пластикових кришок. Вони служать набагато довше, і головне – їх не так часто крадуть злодії. Адже, на відміну від металевих, пластик не приймають на брухт.

За період з 1. 05. 2014 р. до 26. 03. 2015 р.  співробітниками Шепетівського водоканалу відремонтовано 22 водопровідних та 20 каналізаційних колодязів. Замінено 30 кришок водопровідних колодязів та 58 кришок каналізаційних колодязів (пластикові, металеві, дерев'яні кришки).

Адміністрація Шепетівського  водоканалу   закликає мешканців бути обережними, а у випадку виявлення відкритих люків телефонувати в диспетчерську службу  (5-11-94).