Одним з основних напрямків роботи  Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства є забезпечення якісного та своєчасного водовідведення міста. Керівництвом підприємства було розглянуто питання щодо модернізації головної каналізаційної насосної станції (ГКНС).  Фірма "Грундфос", що позитивно зарекомендувала себе на багатьох підприємствах України запропонувала керівництву Шепетівського водоканалу проведення аудиту каналізаційних насосних станцій міста. Було прийнято рішення про розгляд можливої спіівпраці з фірмою "Грундфос" та початок проведення аудиту головної каналізаційної насосної станції, що проходитиме в три етапи.

Аудит насосних систем включає в себе: 

  • Аналіз режимів роботи насосних систем і споживання електроенергії
  • Проведення замірів на обєкті за допомогою спеціального обладнання
  • Отримані дані накопичуються для слідуючого аналізу і підготовки рекомендацій
  • Оцінку економічної доцільності заміни насосів на більш енергоефективні
  • Оптимізацію капіталовкладень в модернізацію та розрахунок строку окупності

На першому етапі аудиту ГКНС  адміністрацією підприємства було проведено засідання робочої групи за участю працівників фірми "Грундфос",  керівників підрозділів водовідведення та служби головного енергетика.

На пиркладах модернізації фірмою "Грундфос" каналізаційних станцій у інших містах розглянуті теоретичні складові аудиту: 

1. Зняття показів основних характеристик працюючого обладнання

 

2. Розрахунок затрат існуючої системи на електроенергію та внесення даних нового обладнання

 

На другому етапі проведення аудиту  було здійснено заміри параметрів на  ГКНС за допомогою спеціального обладнання та проведено спільне обстеження роботи головної каналізаційної насосної станції. 

     Зараз проводиться аналіз режимів роботи насосної станції та споживання електроенергії, розрахунок економічної доцільності заміни насосів на більш енергоефективні. Це дасть змогу керівництву підприємства прийняти оптимальне рішення щодо подальшої модернізації головної каналізаційної станції міста (ГКНС).