З метою розвитку та сталої діяльності Шепетівкаводоканалу фахівці підприємства щодня працюють у напрямку покращення водопостачання, оновлення застарілих водопровідних агрегатів та економії ресурсів. Нещодавно в одній із багатоповерхівок міста, за адресою Старокостянтинівське шосе, 28, було модернізовано підвищуючу водопровідну насосну станцію.

“Ми встановили новий частотний перетворювач. Цей агрегат допомагає запрограмовувати подачу води на вищі поверхи багатоквартирного будинку за єдиним необхідним стабільним тиском. Також оновили насос на менш енергозатратний. Якщо раніше тут працював насос, який використовував 3 кВт у годину, то зараз маємо такий, що через частотного перетворювача споживає всього лише 0,3 кВт у годину. Тобто тепер практично у 10 разів економимо електроенергію”, - пояснює Юрій Косарик, інженер-енергетик технічного відділу Шепетівкаводоканалу.

“Всього по місту є 11 таких підвищуючих водопровідних насосних станцій. З їхньою допомогою ми усунули проблему низького тиску подачі води на верхні поверхи багатоквартирних будинків. А завдяки цій модернізованій насосній станції мешканці багатоповерхівки на Старокостянтинівському шосе, 28 безперебійно отримують воду”, - зауважує Віталій Биков, директор Шепетівкаводоканалу.