Наше підприємство постійно працює в напрямку покращення технологічного процесу очищення стічних вод міста та дбає про екологічний стан навколишнього середовища. Так на очисних спорудах систематично проходять роботи по вдосконаленню і ремонту техніки, а сертифікована лабораторія КОС своєчасно здійснює моніторинг стічних вод.

На території каналізаційних очисних споруд знаходяться чотири біологічні ставки та шість мулових майданчиків, що потребують очистки щороку. У 2017-18 рр. підприємством проведено масштабні заходи по налагоджуванні технологічного процесу, а саме: 

-  виконано ремонт та наладку обладнання ( мулошкреба, повітродувки, тощо)

- перший етап очистки мулових майданчиків та біологічних ставків

- другий етап очистки мулових майданчиків та біологічних ставків

 Цього тижня робітниками водоканалу завершено другий етап очистки мулових майданчиків та біологічних ставків каналізаційних очисних споруд міста. Довгий час у підприємства виникала потреба в залученні сторонніх спеціалізованих організацій для виконання вказаних робіт. Але після купівлі водоканалом необхідного обладнання працівники очисних споруд виконують роботи по очищенню мулових майданчиків та біологічних ставків самотужки, в чітко обумовленні строки та за першої необхідності.

Водоканал і надалі відповідально ставитиметься до виконання робіт, які є складовими технологічного процесу очистки стічних вод міста і напарвлених на підтримку стабільного екологічного стану регіону.