Основним надходженням коштів Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства - це населення міста, а безперебійна робота підприємства залежить від своєчасної та повної оплати абонентами спожитих послуг.

Але на сьогодні проблемним питанням залишається низький рівень оплат населенням  за спожиті послуги, та наявність довгострокової заборгованості.

Громадська думка проте, що заборгованість населення не впливає на роботу ШКПВКГ бо основними боржниками є підприємства і бюджетні організації.

Однак основними споживачами підприємства є населення, яке займає 76% в структурі споживання послуг з водопостачання та водовідведення.

Станом на 01.07.2018р. заборгованість населення міста за спожиті послуги становить 2,72млн.грн. Деякі абоненти накопили рекордні борги:

-262 абонента мають борг від 1 до 5 тис.грн.:

-64 абонента мають борг від 5 до 10 тис.грн.;

-55 абонента мають борг від 10 тис.грн. і більше.

Наразі юридичним відділом підприємства готується більше 20 заяв до суду про видачу судових наказів з подальшою передачею до Державної виконавчої служби для примусового стягнення  заборгованості. Боржнику це може загрожувати арештом майна, обмеженням виїзду за кордон, припиненням отримання субсидії, а в окремих випадках і продажем житла з аукціону.

Тому адміністрація ШКПВКГ закликає боржників негайно погасити борги або укласти договір реструктуризації з нашим підприємством.