Наше підприємство неодноразово стикається з необхідністю виконання ремонтних робіт по ліквідації витоків  у чавунних трубопроводах водопровідної мережі міста. Такі роботи звичайно потребують чимало зусиль та часу, що змушує припиняти водопостачання споживачам. 

Нещодавно Водоканал розпочав використання доущільнювачів розтрубного з'єднання  чавуних труб, які встановлються  для ліквідації поривів, що виникають в результаті порушення чеканки розтрубного з'єднання напірних чавуних труб різного діаметру.

Так на цьому тижні при виконанні ремонтних робіт по вулиці  Українській було проведено ремонтні роботи з використанням такого доущільнювача.

Примінення цих деталей дозволяє ліквідувати витік на діючому трубопроводі без припинення ваодопостачання на тривалий термін, проводити ремонтні роботи у випадку обмеженого простору в місці витоку. Використання доущільнювачів при ремонті водопровідних мереж дає змогу зекономити кошти та час, уникнути аварійної ситуації в подальшому.

Тому надалі Водоканал має намір використовувати аналогічні деталі при ліквідації поривів водопроводу, що дасть змогу покращити водопостачання  нашого міста.