Як повідомлялося раніше наше підприємство обрало напрямок повної заміни сталевих зношених трубопроводів на ПЕ труби.

При прокладанні поліетиленових трубопроводів нам неодноразово доводилося звертатися до сторонніх організацій, аби провести зварювання ПЕ труб різних діаметрів. Оскільки планується заміна всіх мереж зі сталевих трубопроводів на поліетиленові, підприємстовм придбано повний комплект обладнання для зварювання труб з поліетилену нагрітим інструментом встик "TURANMAKINAAL315", аби мати можливість прокладання трубопроводів самотужки. У комплект входить зварювальний апарат з гідравлічним приводом для стикового зварювання поліетиленових, пластикових (ПНД), ПВХ труб різного тиску і товщини стінок. За допомогою закупленого обладнання виконуватиметься зварювання труб діаметром від 90мм до 315 мм, різних відводів та фітінгів.

При виконанні робіт зазначеним способом водоканал має змогу економити біля 250 тис. грн на 1 км мережі, що прокладається.

Минулого тижня на підприємстві завершено тестові випробуванння, пусконалагоджувальні роботи вказаного обладнання та проведено кваліфікаційне навчання працівників щодо виконання зварювання ПЕ труб методом "встик".

Водоканалом в повному обсязі виконано підготовку до реалізації проекту по заміні застарілих сталевих трубопроводів на ПЕ труби.