Нові тарифи на водопостачання та водовідведення, які для абонентів Шепетівського КПВКГ затверджено 22 червня 2017 року на засіданні Виконавчого комітету Шепетівської міської ради, вступають у дію з 15.07.2017р., і в споживачів, які в серпні будуть платити за спожиту в липні воду, може виникнути плутанина.

Для тих споживачів, в яких немає приладів обліку води, все наче просто. Підприємство порахує їм за нормами 15 днів за старим тарифом, а решту за новим. А ось як буде з тими, в кого лічильники? Адже довести, що, до прикладу, за 15 днів ви спожили 5 кубічних метрів води, а потім ще 10 – навряд чи вдасться.

Для уникнення плутанини спеціалісти підприємства будуть виводити середній показник споживання. До прикладу, людина за місяць спожила 5 кубічних метрів. У липні в нас 31 день, тому поділимо 5 «кубів» на дні, щоб вивести середній показник. І тоді 15 днів нарахуємо за старим тарифом, а решту 16 – за новим. Отож, споживачам, аби правильно сплатити за воду та стоки, потрібно порахувати такий середній показник. Або заплатити за все по-старому, чи по-новому. Якщо споживачі заплатять за спожите в серпні за старим тарифом, то в них автоматично буде борг. Якщо за новим – то переплата.