Минулого тижня на водоканалі відбулася значна подія - придбано новий екскаватор-навантажувач БАМ 2014. Підприємство отримало можливість закупівлі однієї з найнеобхідніших одиниць техніки за сприяння та підтримки міського голови Полодюка М.І. та депутатів міської ради. 

Річ у тому, що стара технічна база водоканалу вичерпала свій ресурc, давно застаріла та знаходиться в аварійному стані. Тому подальше її використання покладало на наше підприємство додаткові значні грошові витрати для проведення ремонту і обслуговування старих механізмів. Крім того багато водопровідно-каналізаційних мереж міста знаходиться на глибині біля 5-ти метрів. У разі виходу з ладу таких мереж наше підприємстов не мало можливості ліквідації аварійної ситуації, оскільки старий екскаватор, що призначений для розкопки грунту на вказану глибину не працює. 

Екскаватор-навантажувач БАМ — 2014 створений на базі білоруського трактора МТЗ - 92П і оснащений одночасно двома видами обладнання — екскаваційним і додатково навантажувальним. Екскаваційне обладнання має зміщену вісь копання, яка дозволяє проводити риття траншей в безпосередній близькості до фундаменту будівель, парканів і комплектується ковшем ємністю 0,28 м3. Навантажувальне обладнання комплектується щелепним ковшем ємністю 0,8 м3 , який додатково може виконувати, крім навантажувальних ще й планувальні роботи. Все робоче обладнання екскаватора змонтовано на власній, суцільнометалевій рамі, яка приймає на себе все навантаження в процесі роботи екскаватора, не навантажуючи при цьому трансмісію трактора, змонтованого на цій же рамі. На екскаваторі встановлено три сучасні гідророзподільники італійського виробництва з додатково вбудованими в кожній секції вторинними запобіжними і перепускними клапанами, які дозволяють виробляти плавність під час копання і точність позиціонування. За допомогою італійських розподільників і джойстиків забезпечується максимальна легкість і плавність керуванняПри купівлі данного екскаватора ми отримали механізм, технічні характеристики і якість виконання якого максимально наближенні до найкращих зразків лідерів світового ринку

 Екскаватор-навантажувач БАМ 2014 має безліч переваг, а саме: 

  • оснащення телескопічною рукояттю, яка дозволяє копати на глибину 5,3 м і вивантажувати на висоту 4,5 м.
  • посилено раму для роботи з важкими грунтами
  • гідравлічне обладнання італійського виробництва.
  • щелепний ківш з вилковим захватом, який дозволяє виконувати вантажно-розвантажувальні, легкі зачисні і планувальні роботи, транспортувати на невеликі відстані
  • відвал поворотний на стрілі фронтального навантажувача, що використовується  для легких зачисних і планувальних робіт
  • ківш вузький при копанні траншей, при прокладці кабелів, труб;

Закупівля необхідного дороговартісного обладнання та механізмів нашим підприємством - яскравий приклад децентралізації, коли кошти громади можуть бути спрямовані на відродження комунальних підприємств та покращення якості надання послуг жителям громади міста.