Одним із важливих завдань, що стоять перед керівництвом Водоканалу є не лише якісне забезпечення послугами з водопостачання та водовідведення  населення міста, а й піклування про робітників підприємства, належні умови праці та кваліфікаційний рівень працівників. 

Так нещодавно на базі нашого підприємства фахівцями відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар атестації робочих місць за умовами праці. У семінарі брали участь директор, інжинер з охорони праці, спеціалісти відділу кадрів, бухгалтерії та інші. У ході заходу учасникам роз'яснено механізм проведення атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці, основні нормативні документи, що регулюють процес проведення атестації, доведено інформацію про відповідальність та наслідки несвоєчасного або неякісного проведення атестації робочих місць.

Крім того фахівцями відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області, зокрема лікарем з гігієни праці Нечипоруком А.Г. на базі водоканалу проведено інформаційно - консультативний семінар  з питань гігієни праці. Під час заходу особлива увага була приділена забезпеченню обов’язкового проходження медичних оглядів працівниками підприємства . Наголошено на необхідності дотримання відповідного порядку проведення медичних оглядів, обговорено вимоги державних санітарних норм та правил. Безпосередньо на робочих місцях виробництва звернуто увагу на дотримання санітарно – гігієнічних норм та правил умов праці, забезпечення працюючих засобами індивідуального захисту, тощо.