Перед надходженням в розподільчу мережу вода проходить всі необхідні етапи перевірки. Виробничий контроль безпечності та якості підземних вод по хімічному складу і мікробіологічних показниках, безпосередньо із свердловин, здійснює відомча лабораторія Шепетівського КПВКГ. Лабораторія виконує наступні види вимірювань: визначення фізико-хімічних властивостей питної води та води артсвердловин, бактеріологічних показників, загальні коліформи, Е.coli, ентерококи. Згідно останніх вимірів  мікробіологічні показники води задовільні, загальне мікробне число 4- 12КУО/см .

Радіоактивність води перевіряється згідно нормам ДержСанПіну раз на три роки. За останніми даними вміст урану складає - 0,022 Бк/кг, радію 226- 0,026 Бк/кг. Вміст природних радіонуклідів в досліджених пробах води не перевищує допустимих рівнів.

На основі фізико-хімічних і мікробіологічних досліджень вода, яка подається в централізовану мережу господарчо-питного водопостачання відповідає вимогам ДержСанПіНу 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Нещодавно працівники бактеріологічного відділу пройшли навчання на базі баклабораторії ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Більш детальна характеристика якості очищеної води, що подається в централізовану мережу господарчо-питного водопостачання Шепетівським підприємством водопровідно-каналізаційного господарства наведена в таблиці Показники якості води

Контроль за складом зворотніх вод, що надходять до річки Гуска, поверхневих вод та стічних здійснює лабораторія КОС Водоканалу. Згідно графіку забору проводиться проби з усіх точок відбору (пісколовка, радіальні, лінійні аеротенки, біоставок, річка Гуска). Співробітники лабораторії постійно контролюють відповідність вказаних показників гранично допустимим скидам (ГДС).