В рамках виконання Інвестиційної програми нашим підприємством розпочато роботи по модернізації Головної каналізаційної насосної станції (ГКНС). Врахувавши фактичні показники роботи станції  було прийнято рішення про заміну одного з трьох насосів. Насосний агрегат, який було вирішено замінити встановлено ще в 60-тих роках минулого століття. Розглянувши пропозиції щодо заміни насосних агрегатів, проаналізувавши технічні характеристики запропонованих насосів та гарантований виробником термін експлуатації було прийнято рішення встановити насос 2СМ-250-200-400/6 та шафу управління. Насос підключено до існуючої системи плавного пуску. На вказані заходи підприємством витрачено понад 100 тис. грн.

Зменшення ремонтних робіт, збільшення ККД насосу та суттєве зменшення електроспоживання дозволить знизити затрати на обслуговування ГКНС. 

Дані заходи модернізації ГКНС обумовлено відповідністю нормам технологічного процесу водовідведення. Заміна вказаного насосного агрегату покращує якість і надійність водовідведення міста.