На початку тижня знову виникла аварія на магістральній водопровідній мережі за межами міста. За останні два роки це вже 28 витік на даній ділянці водоводу. Вкрай зношену частину труби  (видно на фото нижче) довжиною 33 метри було негайно замінено на сталеву Ду 325мм. Але це лише частина водоводу. Магістральна водопровідна мережа знаходиться в критичному стані, що обумовлено зношенністю труби яка потребує обов'язкової заміни. Проте на це необхідні значні кошти.

Як повідомлялося раніше, з моменту повернення в комунальну власність нашого підприємства, новою адміністрацією водоканалу взято курс на впровадження переважно інноваційних новітніх технологій та обладнання. Тому зараз приймається стратегічне рішення повної відмови від використання сталевих труб та переходу на труби з поліетилену ПЕ100+. Частину ПЕ труб вже закуплено і на цьому тижні очікуємо надходження поліетиленової труби діаметром 250мм.

Слід зазначити що використання поліетиленових труб ПЕ100+ має значні технічні переваги, а саме гарантійний термін виробника на кілька десятків років, полегшується прокладання мереж. Крім того труби ПЕ вдвічі дешевші від сталевих необхідного діаметру.