Шепетівський Водоканал розпочав модернізацію каналізаційних насосних станцій міста. Робота насосів, що встановлені на КНС на протязі доби нерівномірна. При цьому багато включень і відключень насосів. Часті пускові токи електродвигуна приводять до швидкого зношення та постійних ремонтних робіт обладнання.

Тому прийнято рішення встановити пристрої плавного пуску, що підходять для каналізаційних насосних станцій, де не потрібно підтримувати певний тиск, а просто треба періодично випорожняти резервуар. Хоча проведення такого заходу не є дешевим (одни пристрій плавного пуску коштує біля 20 тис. грн.), але це призведе до значної економії енергоресурсів, дасть змогу обмежити пусковий струм електродвигуна, захистити двигун від пускових механічних перенавантажень. 

Пристрій за рахунок плавного пуску електродвигуна оптимізує роботу насосного агрегату, що дасть можливість економити електроенергію та підвищити термін експлуатації насосного обладнання.

Врахувавши європейський досвід використання аналогічних пристроїв в системах водовідведення та проаналізувавши технічні та економічні покращення при модернізації каналізаційних насосних станцій Водоканал розпочав закупівлю та встановлення пристроїв плавного пуску. Загалом підприємство планує до кінця року провести модернізацію чотирьох каналізаційних насосних станцій.